088 - 0110390

Draglineschotten huren

Op zoek naar draglineschotten of traditionele stalen rijplaten? Draglineschotten zijn zwaar en beschadigen de zachte ondergrond. Stalen rijplaten zijn daarentegen diefstalgevoelig. Daarom heeft Ferex lichtgewicht composiet rijplaten geïntroduceerd. Bent u op zoek naar huur draglineschotten? Kies dan nu voor het huren van de Ferex rijplaten. Wilt u weten waarom onze rijplaten geschikter zijn voor onder andere de aanleg van tijdelijke toegangswegen en kraamopstelplaatsen? Wij zetten de voordelen van de Ferex rijplaten op een rij.

DRAGLINESCHOTTEN WAT ZIJN DAT?

Draglineschotten worden gebruikt om een tijdelijke verharding of weg aan te leggen over bijvoorbeeld een sloot of op een drassige ondergrond. Een draglineschot is gemaakt van hardhout en is zwaar van gewicht. Een voordeel van dit zware gewicht is dat het draglineschot minder verbuigt wanneer zwaar transport de tijdelijke weg betreedt. Echter zijn draglineschotten niet geschikt voor elk project. Daarom heeft Ferex composiet rijplaten geïntroduceerd, die innovatie vervangers zijn voor de draglineschotten.

VOORDELEN VAN DE FEREX RIJPLATEN

Gaat u starten met een groot bouwproject? Dan kunnen rijplaten niet ontbreken. Met deze rijplaten als ondergrond, kan iedere dragline ofwel graafmachine de bouwgrond betreden. In de video  ziet u dat – hoe drassig de ondergrond ook is – vrachtwagens zonder problemen over de tijdelijke toegangswegen van rijplaten kunnen rijden. Dankzij het drijvend vermogen zakken de rijplaten  niet weg in de veelal zachte ondergrond.

Vraag een offerte aan
Ferex

Draglineschotten vs Ferex rijplaten

De Ferex rijplaten zijn geschikt voor iedere ondergrond. Als de rijplaten lange tijd hebben gelegen, is de ondergrond nog weinig beschadigd. Dit is ook te zien op  de foto van het windmolenpark in aanbouw waar  de ondergrond van gras zich zeer goed heeft gehouden. En zoals u ziet, blijft flora en fauna behouden met het gebruik van de Ferex rijplaten. Bij de inzet van huur draglineschotten zien we dat de ondergrond veel meer beschadigd raakt. Kies daarom voor composiet rijplaten!

Voordeliger dan draglineschotten huren

Bij draglineschotten huren en stalen rijplaten betaalt u niet alleen huur. Ook bent u vaak kosten kwijt aan grondbewerking vooraf. Bij het gebruik van Ferex rijplaten bent u geen geld kwijt aan bijvoorbeeld een zandbed of puinverharding. De rijplaten hebben namelijk geen grondbewerking nodig, omdat:

– De rijplaten de belasting van de draglines spreiden

– De rijplaten flexibel zijn en de ondergrond volgen

Installatie
Click 'n go
Bekijk video (0:25)

Eenvoudig te installeren dan draglineschotten

Ferex rijplaten zijn eenvoudig te installeren. Neerleggen en koppelen van de lichte groot formaat platen gaat in hoog tempo en levert snel resultaat.

Ferex rijplaten zijn

Veiliger en schoner dan draglineschotten

Staat veiligheid van uw medewerkers hoog in het vaandel? De Ferex rijplaten dragen bij aan deze veiligheid. Het antislipprofiel en een volkomen vlakke en gesloten vloer beperken het struikelrisico.

Ook zorgt de gesloten vloer ervoor dat de rijplaten schoon blijven. In tegenstelling tot draglineschotten kan er geen modder tussen de platen door omhoog komen.

Nog meer

voordelen composiet rijplaten

Composiet rijplaten zijn geschikt voor het creëren van een tijdelijke ondergrond. Zo worden ze toegepast bij onder andere ondergrondse infra, bouwplaatsen, kraanopstelplaatsen en evenementen.

De volgende veelzijdige eigenschappen maken dit mogelijk:

  • Composiet rijplaten zijn net als kunststof rijplaten licht van gewicht (54 kg/m²). Hierdoor zijn de platen goed hanteerbaar.
  • Composiet is een sterk materiaal. Met een belasting tot 400 ton/m² zijn de platen zelfs sterker dan stalen platen. Nog een bijkomend voordeel: Ferex rijplaten zijn niet diefstalgevoelig.
  • De groot formaat rijplaten zijn ondergrondvolgend en spreiden de belasting optimaal. Hierdoor zijn ze rechtstreeks op iedere ondergrond te plaatsen.
  • Grondbewerking vooraf is niet langer nodig. In tegenstelling tot het gebruik van draglineschotten bespaart u geld op grondbewerking en herstelkosten.

Toepassing draglineschotten

De Ferex rijplaten gebruikt u om toegangswegen te maken naar bouwplaatsen. Ook zijn ze geschikt voor:

  • Projecten in de ondergrondse infra
  • Infra/weg- en waterbouw
  • Grondboortechniek en/of bronbemaling techniek
  • Kraanopstelplaatsen
  • Evenementen

Hierbij fungeren ze als verharding, bescherming tegen piekbelasting op de ondergrond, tijdelijke toegangswegen en de bescherming van transport.

Meer informatie over de huur van de Ferex rijplaten?

Ziet u af van draglineschotten huren en wilt u meer weten over de huur van Ferex rijplaten? Wij denken graag met u mee: van planning en transport tot installatie. U kunt contact met ons opnemen. Of bel ons op via 088 – 011 0390.