088 - 0110390

Draglineschotten

De rijplaten van Ferex zijn gemaakt van composiet. Composiet heeft vele voordelen: het is sterk materiaal, licht van gewicht en het heeft een lange levensduur. Dit maakt composiet rijplaten toepasbaar in een groot aantal sectoren. Toch zijn in sommige gevallen aanvullend draglineschotten gewenst. Omdat Ferex de optimale oplossing zoekt in iedere specifieke situatie, leveren wij tevens draglineschotten als deze nodig zijn. Zo houdt u alles in één hand.

 

WAT ZIJN DRAGLINESCHOTTEN?

Draglineschotten worden gebruikt om een tijdelijke verharding of weg aan te leggen over bijvoorbeeld een sloot of op een drassige ondergrond. Een draglineschot is gemaakt van hardhout en is zwaar van gewicht. Een voordeel van dit zware gewicht is dat het draglineschot minder verbuigt wanneer zwaar transport de tijdelijke weg betreedt. Echter zijn draglineschotten niet geschikt voor elk project. Daarom heeft Ferex composiet rijplaten geïntroduceerd, die innovatie vervangers zijn voor de draglineschotten.

Vraag een offerte aan
Ferex
Installatie
Bekijk video (0:25)

Rijplaten: eenvoudig te installeren

Ferex composiet rijplaten zijn eenvoudig te installeren. Neerleggen en koppelen van de lichte groot formaat platen gaat in rap tempo en levert snel resultaat.

Voordelen composiet rijplaat ten opzichte van draglineschot

Composiet rijplaten zijn geschikt voor het creëren van een tijdelijke ondergrond. Zo worden ze toegepast bij onder andere ondergrondse infra, bouwplaatsen, kraanopstelplaatsen en evenementen.

De volgende veelzijdige eigenschappen maken dit mogelijk:

  • Composiet rijplaten zijn net als kunststof rijplaten licht van gewicht (54 kg/m²). Hierdoor zijn de platen goed hanteerbaar.
  • Composiet is een sterk materiaal. Met een belasting tot 400 ton/m² zijn de platen zelfs sterker dan stalen platen. Nog een bijkomend voordeel: Ferex rijplaten zijn niet diefstalgevoelig.
  • De groot formaat rijplaten zijn ondergrondvolgend en spreiden de belasting optimaal. Hierdoor zijn ze rechtstreeks op iedere ondergrond te plaatsen. Grondbewerking vooraf is niet langer nodig. In tegenstelling tot het gebruik van draglineschotten bespaart u geld op grondbewerking en herstelkosten.

Veiligheid bij gebruik draglineschotten en Ferex platen

Veiligheid voor mens en machine staat voorop op de bouwplaats. Ferex rijplaten dragen hieraan bij. De platen zijn vierzijdig uitgevoerd met een liplasverbinding. Deze verbinding koppelt de platen tot een volkomen vlakke en gesloten tijdelijke weg. Hierdoor is omhoogkomende modder niet langer een probleem.

Bij het gebruik van houten draglineschotten zien we dat er vaak wel modder tussen de vloer omhoog wordt geperst. Doordat de schotten niet aan elkaar gekoppeld worden, verzakken deze en ontstaan opstaande randen. Dit verhoogt het struikelrisico van uw bouwers.