088 - 0110390
Zoeken naar ...
Ferex
Clean Base

Rijplaten wastunnel

FEREX CLEAN BASE

Optimaliseren van onze werkzaamheden is een continu proces. Daar horen natuurlijk ook slimme machines bij! Al enige tijd zijn we in samenwerking met de professionals van Bloed Machinery bezig met de ontwikkeling van een prachtige nieuwe aanwinst voor in onze nieuwbouw: De ‘Clean Base’ rijplaten wastunnel.

WAAROM EEN UITGEBREIDE ´WASSTRAAT´?

Schoon is schoon zou je denken. Maar dat is niet het geval! Juist omdat onze composiet rijplaten vaak gebruikt worden op een slappe en of natte ondergrond komen ze in veel gevallen modderig terug van projectlocaties. We willen voorkomen dat dit vuil op andere plekken terecht komt om de veiligheid en zorgvuldig opgebouwde cultuurgrond van onze opdrachtgevers te beschermen. Precies daarom is ‘gewoon schoon’ niet schoon genoeg en is een uitgebreide reiniging noodzakelijk om de beoogde kwaliteit te waarborgen.

Zo bieden we veilige én brandschone rijplaten. Ieder project opnieuw.

TESTEN

Onlangs zijn er testen gedaan van de machine die volledig op maat ontworpen is voor onze composiet rijplaten. De platen worden door verschillende borstels uitgebreid schoongemaakt. Daarbij worden, zoals op deze video te zien, ook de randen (lip) van de rijplaten gereinigd.

DIT JAAR IN GEBRUIK

De testen die worden uitgevoerd dragen bij aan het optimaal afstellen van onze Clean Base. Later dit jaar, als de uitbreiding van ons depot in Enter klaar is, nemen we de wastunnel in gebruik. Wanneer het zo ver is laten we zeker van ons horen!

Voor nu alvast even een voorproefje van hoe het machinaal wassen van rijplaten in zijn werk gaat.

 

PUNTJES OP DE i

Bij brandschone rijplaten horen vanzelfsprekend ook grondig gereinigde koppelingen! Deze koppelingen zijn dan wel klein van stuk, maar hebben een grote impact. Ze zorgen er namelijk voor dat we de rijplaten aan elkaar kunnen koppelen en houden zich sterk bij (zeer) hoge belasting.

Extra belangrijk dus dat ook deze onderdelen schoon richting de volgende bestemming gaan! Ook deze machine is speciaal voor ons ontwikkeld. Dit keer door Dannenberg Machinebouw.

Als de testfase is afgerond gaat ook deze innovatieve machine een plek krijgen in onze nieuwe werkplaats in Enter. Samen met de Ferex Clean Base gaat dit het leven van onze expeditie medewerkers een stuk makkelijker maken!

Weer even benieuwd hoe de composiet rijplaten in de praktijk gebruikt worden en welke rol de koppelingen daarbij hebben?

Bekijk hier alle projecten