088 - 0110390
Zoeken naar ...
Ferex
Ferex legt de basis

Recordpoging langste krattenbrug ooit

CIVIELE TECHNIEK

De toekomst van onze bedrijven ligt bij de studenten van nu. Daarom werden wij direct enthousiast van het idee om mee te werken aan deze recordpoging: Het bouwen van de langste krattenbrug.

Studenten civiele techniek van Universiteit Twente werken al maanden aan de voorbereiding van de bouw van de 36 meter lange brug van bierkratten. Onze composiet rijplaten zullen de komende tijd een stabiele basis vormen voor deze unieke recordpoging.

FEREX PLATEN ALS BASIS

De groot formaat composiet rijplaten vormen een stabiel platform waar de werkzaamheden op plaats kunnen vinden: Het aan en afvoeren van de kratten, het opslaan van de kratten en alle transportbewegingen die daar bij komen kijken. Ook voor het opbouwen van de constructie vormen de platen een stabiele basis.

LANDELIJK NIEUWS

De recordpoging van de knappe koppen uit Enschede gaat niet ongemerkt voorbij en haalt dan ook het Landelijke nieuws. Zo schreven onder andere Tubantia en Nu.nl over het verloop van de recordpoging en was er ook op verschillende sociale media veel aandacht voor.

Op 12 maart was het moment van de waarheid. Na het verwijderen van de ondersteunende constructie moet de krattenbrug blijven staan. Ondanks het goede werk is het helaas niet gelukt om de poging te laten slagen.